מתכון לסושי

את האוכל האסייתי ניתן לפגוש בהמון מקומות בארץ ובעולם. יותר ויותר אנשים מחפשים את המסעדה האסייתית הטובה עבורם. רוצים להכין סושי בעצמכם? לא יודעים מאיפה ולהתחיל ואיזה אורז כדאי לכם לקנות? הכתבה הבאה היא בדיוק בשבילכם, לגזור ולשמור!

מצרכים :

500 גרם אורז לסושי.

50 מ"ל מירין.

50 גרם סוכר.

1/4 כפית מלח.

35 מ"ל חומץ אורז.

5 אצות נורי.

600 גרם דגים טריים.

חצי קילו ירקות.

מתכון לסושי – כל השלבים

השלב הראשון – אורז

הגעתם לשלב הראשון בהכנת סושי, האם תצליחו לעמוד באתגר? בראש ובראשונה תשכחו כל מה שאתם יודעים על אורז, זה ממש לא הולך להיות כמו האורז הרגיל שאתם מכירים. אורז הסושי שונה משאר סוגי האורז שאתם מכירים, במתכון זה תזדקקו לאורז מלא בעמילן, העמילן עוזר לגרגירים להידבק אחד לשני.

אופן הכנה : לפני שאתם ניגשים לשלב הבישול חשוב לשטוף את האורז היטב במים, פעולה זאת מתבצעת בעיקר כדי להסיר את העמילן שהתייבש על הגרגירים. איך יודעים שהאורז כבר נקי אתם ודאי שואלים, התשובה היא כזאת : ברגע שהמים שיוצאים ממנו שקופים ולא לבנים אנחנו יודעים שכל העמילן ירד מגרגירי האורז שלנו. בשלב הבא עלינו להעביר את האורז לסיר, חשוב לזכור שכמות המים צריכה להיות כזאת : על כל קילו אורז הוסיפו 1.1 ליטר מים. מביאים את האורז לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים אותו על אש קטנה ל-20 דקות בתום 20 הדקות מכבים את האש ומחכים 10 דקות לפני שפותחים את הסיר.

השלב השני – תיבול האורז

תערובת התיבול לאורז מורכבת מיין אורז יפני מתוק לבישול (מירין), חומץ אורז, סוכר ומלח. את מרכיבי התיבול ניתן לרכוש בסופרים הגדולים או בחנויות המתמחות באוכל אסייתי.

כמויות :

50 מ"ל מירין (3 כפות ועוד כפית).

50 גרם סוכר (רבע כוס).

1/4 כפית מלח.

35 מ"ל חומץ אורז (2 כפות ועוד כפית).

אופן ההכנה : מחממים את המירין ומוסיפים סוכר ומלח, הבאתם את המצרכים להמסה? כעת תוכלו לכבות את האש. עכשיו ניתן להוסיף את חומץ האורז.

את תערובת האורז יש לערבב עם האורז כשהוא חם כך הטעמים ייספגו באורז בצורה הטובה ביותר.

השלב השלישי – דגים

יש שאוהבים את הסושי שלהם צמחוני ויש שאוהבים את הסושי שלהם עם דג נע או מטוגן. לרוב היחס יהיה 60% דגים ו-40% ירקות. ניתן להשתמש בסוגים הבאים : סלמון, טונה, בס, שרימפס ועוד. יש להשתמש בדגים טריים בלבד ולנקות את הדגים מהעצמות.

טיפ!

לפני הגלגול חתכו את הדגים לרצועות ואת פירות הים יש לחלוט כדקה במים רותחים (לא לשכוח לצנן במי קרח).

השלב הרביעי – ירקות

יש ירקות שמתאימים מאוד לסושי ויש ירקות שמתאימים פחות (אתם כמובן יכולים לשים כל מה שתחפצו בו). ירקות מתאימים לסושי : אבוקדו, אספרגוס, בטטנה, עירית, צנון כבוש, בצל ירוק, גזר, מלפפון ועוד. את הירקות יש לחתוך למקלות.

השלב החמישי והקשה ביותר – הגלגול

האורז כבר נמצא בטמפרטורת החדש וכל התוספות מוכנות? אז יאללה לעבודה!

כדי שתוכלו לגלגל את האורז עליכם להשתמש במחצלת (את המחצלת ניתן לרכוש כמעט בכל סופר או בחנויות המספקות מוצרים למטבח האסייתי). את המחצלת נעטוף בניילון נצמד (כך האורז לא ידבק למחצלת).

טיפ!

הכינו קערה עם מים קרים להרטבה חוזרת של הידיים לפני כל גלגול.

את האצות יש לחתוך ל-2 בעזרת סכין חדה. מניחים חצי אצה על המחצלת. את האורז יש להניח על הצד המחוספס של האצה. הרטיבו את הידיים וקחו חופן קטן של אורז, כעת השטיחו את האורז לשכבה אחת דקה.

את הדגים והירקות יש לסדר לאורך כל האצה. מגלגלים בעזרת המחצלת מלמטה למעלה. (אם הרול לא נסגר יש להרטיב את השוליים במים ואז להדביק. חותכים ל-8 יחידות בעזרת סכין דקה וחדה.

השלב השישי והאחרון – ההגשה

לאחר שחתכם את הרול ל-8 חתיכות הגישו לצידו רטבים (ספייסי מיונז, סויה, טריאקי ג'ינג'ר כבוש, אפשר ווסאבי למי שאוהב חריף קיצוני). בתאבון!

השארת תגובה